ŽAC-JELOVEČKI-95 d.o.o. - Krušec
MENU
O NAMA
KRUH
CIJENIK
PECIVA
TJESTENINA
SLASTICE
OSTALI PROIZVODI
USLUGE PO NARUDŽBI
DISTRIBUCIJA
PRODAJNA MJESTA
ZANIMLJIVOST
 RSS - Favorites

Dobar tek!


ZA VELEPRODAJNE CIJENE NAZOVITE TEL: 01/2042-357, MOB:091/2087-876 ILI NA MAIL: info@krusec.hr
ZANIMLJIVOSTKROASAN
Mislite li i Vi da su kroasane izmišljeni u Francuskoj. Želite li stvarno znati kako su i gdje osmišljeni prvi kroasani pročitajte članak.

ZANIMLJIVOSTBOŽIĆNA PŠENICA
Božićna pšenica prirodni je zeleni ukras božićnoga stola, a simbolizira umiranje i ponovno buđenje prirode u proljeće, plodnost i blagostanje. Sijanje pšenice 4. prosinca na Svetu Barbaru, odnosno 13. prosinca na Svetu Luciju pučki je običaj došao u naše krajeve potkraj 19. stoljeća. Na Svetu Luciju,

ZANIMLJIVOSTPREZDRAVI KRUH
Kvasac ostavite da se rastopi u malo vode,te poslije sjedinite sve sastojke mješajući nekim pomagalom ili rukama (ne mijesiti). Dodajte još malo vode ako je potrebno da se preostalo brašno na dnu posude sjedini. Stavite posudu u neku plastičnu vrećicu sa par izbusenih rupica na neko toplo mijesto bez propuha oko barem 8 sati.

ZANIMLJIVOSTPOVJEST KRUHA
Arheološka nalazišta ukazuju na to da su još stari Egipćani pekli kruh te se za nalaze iz faraonskih grobnica, koji se čuvaju u muzeju, smatra da potječu iz vremena oko 2000 godina prije Krista. Stari Egipćani su kruh pripremali na način sličan našem : brašno, voda, sol, kvasac uz koji su ponekad dodavali jaja, masnoće, pa čak i med.

>>  

Design & Hosting: Poslovni forum  


Uživajte u ukusnim proizvodima pekarne Krusec